Fotografia mea
Nume:
Locația: Dej, Cluj, Romania

Site oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei Filiala Dej

marți, 24 noiembrie 2009

Miscarea de tineret in Dej


   In Municipiul Dej, in domeniul "tineretului" din datele pe care le avem, precum si din "ceea ce vedem in activitati" realizate, functioneaza doar doua ONG-uri, ambele filiale ale Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei: noi - Filiala Dej si Centrul Local "Omega" Dej.

   Sunt prea putine oportunitatile pe care localitatea noastra le ofera tinerilor pentru a-i "lua" de la calculator, pentru ai tine departe de baruri si alte tentatii "dubioase", pentru a-i atrage sa faca miscare, altfel spus pentru a le oferi o alternativa pozitiva de petrecere a timpului liber. In afara de  cele doua organizatii de tineret, mai exista doar cluburile sportive si cateva locuri amenajate (destul de prost privind siguranta lor) in care isi pot "consuma energia". 

    In programe strict de tineret, in afara de organizatiile mentionate, doar Clubul Sportiv Budokan Ryu (club destul de nou, dar cu rezultate deosebite, budokanryu@yahoo.com) s-a mai implicat in programe de tineret, corelate cu cele sportive.

    Daca nu se vor lua masuri din timp, va fi tarziu, si ne vom trezi cu o populatie predominant obeza de la varsta frageda, cu tineri care atunci cand sunt "intarcati" de catre parinti, vor da de o lume noua in care nu se stiu descurca si vor fi usor de acaparat de catre cei care ofera "tentatii dubioase", de tineri cu probleme de vedere din cauza supra utilizarii calculatorului, cu tineri a caror socializare si viata se desfasoara predominant pe internet.

   Cei care intelegeti aceste lucruri, indemanati-i pe parinti sa - si inscrie copii la noi, organizatii de tineret, la cluburi sportive, sau sa faca miscare de orice fel, sa invete sa socializeze real si nu pe internet. Din pacate cei care ar trebui sa faca acest lucru in special, nu o fac: scoala, si in special profesorii de educatie fizica si sport. De multe ori, fac invers ... parca au ciuda pe cei care fac ceva in acest scop. Pacat! Trebuie sa recunoastem insa ca in Municipiul Dej exista si cadre didactice deosebit de deschise la astfel de probleme, si nu putine, dascali carora le acordam respectul cuvenit.

   Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei Filiala Dej s-a infiintat in anul 2000, functionand ca si sucursala pana in vara anului 2004, iar din 2004 functioneaza ca si filiala.

    De-a lungul anilor am desfasurat o multime de activitati locale, nationale si internationale. In acest blog ne gandim sa mai scriem una alta de prin activitatile pe care le vom desfasura, si sa postam fragmente scurte cu poze din cele in care noi ne-am simtit excelent!

   Fiti pe faza!!!



  ORGANIZATIA NATIONALA CERCETASII ROMANIEI

FILIALA DEJ

SEDIU: loc. Dej, str. Pepineriei nr. 8, jud. Cluj, cod postal 405200


CONT: RO37RNCB0108001949040001


COD UNIC DE INREGISTRARE: 16617445


CONTACT: 

  Tel. 0742.584.086 / E-mail: scoutdej@yahoo.com si cercetasii_dejeni@yahoo.com
   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire